Het ontstaan van VEENS Bier

Posted by VEENS Bier / 3 comments

23 januari 2017

Posted in Alle categorieën

Geboren als hobby
Voordat VEENS Bier velen liefhebbers had, gaan we een stuk terug in de tijd. We nemen je graag mee naar 2015, waar de eigenaar van VEENS een, toen nog, onbekende man tegenkwam op Delhi Airport. Ze twee mannen raakte aan de praat en leken beide als eindbestemming het mooie Nepal te hebben. De heren hadden een gezamenlijke liefde, namelijk bier! Sterker nog, de onbekende man had zijn eigen brouwerij.

Voordat de twee ieder hun eigen pad gingen in Nepal, besloten zij na de reis af te spreken in de brouwerij van de onbekende. Zo gezegd, zo gedaan. Niet veel later nadat de eigenaar van VEENS Bier weer op Nederlands grondgebied was geland, stapte hij de brouwerij van de inmiddels niet zo onbekende man binnen. Wauw! Wat een prachtige plek en bovenal een wahalla van allerlei zelf gebrouwen soorten bier. De droom om een eigen brouwerij te beginnen in het dorp waar de eigenaar van VEENS Bier is geboren en getogen werd geboren. De tijd van velen jaren hobby brouwen, recepten uitproberen, vrienden laten proeven en af en toe een verkoop was een feit.

Gegroeid uit passie
Jaren na de eerste ontmoeting op Delhi Airport en de velen hobby brouwsels verder werd het tijd een serieuzere stap. Er vraag naar de heerlijke biertjes werd groter en groter en ook de passie groeide harder en harder. De hobbybrouwerij werd ingeruild voor grotere, maar vooral meerdere ketels. Ook een biersommelier opleiding en HACCP opleiding kon hier niet achter blijven.

Gedreven uit professionaliteit
Al snel groeide het idee, maar vooral de vraag erg hard. VEENS groeide lineair en werd bekender onder de cafes, restaurants en barren in het dorp en omstreken. In 2019 is er besloten serieuze stappen te zetten en ervoor te zorgen dat er aan alle vraag voldoen kan doen. Sinds 2020 is VEENS Bier gevestigd op het Veenderveld 94 in Roelofarendsveen waar hij in zijn professionele brouwerij, nog altijd, heerlijke biertjes brouwt met duizenden liters tegelijk.

VEENS Bier probeert om kwaliteitsbieren te brouwen met een uitgesproken smaak en uitstraling en daarin zijn jullie wensen het belangrijkst.

Wij brouwen onze bieren met de beste 1000 liter Speidel brouwinstallatie en vier glycol gekoelde 1200 liter vergistingtanks.

3 comments

Emile

Ziet er goed uit Jeffrey,
Wist niet dat jij zo’n mooie hobby hebt.
Graag wil ik ook wel zo’n mooi biertje proeven.

Groetjes, Emile Koelhuis

mei 3, 2020 | Beantwoorden
  VEENS Bier

  Hi Emile,
  Bedankt voor je leuke berichtje. Er wordt inderdaad veel voldoening uit gehaald! Binnenkort komen er nog meer biertjes online!

  Cheers,
  VEENS Bier

  mei 5, 2020 | Beantwoorden
Anoinet

Mooi verhaal! Heel veel succes met je bier en brouwerij.

mei 16, 2020 | Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch