Wat is een proeverij?

Posted by VEENS Bier / No comments

18 januari 2017

Posted in Alle categorie├źn

Bierproeverij, wie houdt er nou niet van?

Vind je het leuk om met vrienden, collega’s of familie verschillende bieren te proeven? Verrast te worden met nieuwe smaken, kleuren en geuren? “Blind” of juist goed voorbereid met aandacht lekker bieren te beoordelen en te ervaren? Gezellig met een hapje en leerzame uitleg? Bijna alles is mogelijk!

Proeverijen kunnen worden geboekt voor groepen tussen de zes en vijftuin personen bij u op locatie. De proeverij duurt ongeveer twee en en half uur, bevat zes verschillende bieren en kost 22,50 euro per persoon. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals:

  • Seizoensproeverij (voorjaarsproeverij, zomerproeverij, najaarsproeverij en winterproeverij): ieder seizoen heeft zijn eigen bieren met hun eigen smaak
  • Trappistenproeverij: Proef de verschillende bieren die gebrouwen zijn binnen de muren van verschillende trappisten kloosters
  • Award Winning Beers proeverij: De beste bieren ter wereld samengebracht in 1 proeverij
  • Bierstijlenproeverij: Ontdek zes verschillende bierstijlen en kijk of je ze herkent
  • Nieuw Aparte Bieren proeverij: zes verschillende, verrassende en zeer aparte bieren om te ontdekken

Uiteraard zijn anders mogelijkheden bespreekbaar. Bij een proeverij zit standaard kaas, worst, nootjes en crackers.

Een bierproeverij is een beleving. Bier wordt uitgeschonken en je schenkt aandacht aan het bier in je glas. Kleur, geur, schuim, troebel of helder. alles wordt intenser als je er aandacht aan besteed. Je ruikt de aroma en ziet de aparte kleur. Dan je eerste slok, je voelt het bier in je mond, smaak, koolzuur, temperatuur. Na het doorslikken ervaar je een flavour. Dat is beleven! Wat dit is voor bier? Dat ga ik je uitleggen. Een leerzame ervaring rijker eindigt de proeverij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch